Bajoriškas pokylis

   
           Ypatinga vieta ( Šešuolėlių dvaras, Verkių ar Chotkevičių rūmai )… Skoningos dekoracijos iš gyvų gėlių ir spalvotų kaspinų… Užburiantys arfos garsai, puikus smuikų ar fleitos skambesys…  Išpuoselėti, nepakartojamo skonio patiekalai, stilingos damos, pasipuošę ponai, besimėgaujantys saloniniais malonumais: “gyvi” paveikslai, mįslių konkursas, eilėraščių kūrimas… Tai tik keletas bajoriškos “grietinėlės” malonumų, kuriuos pajausite, pamatysite, užuosite, paragausite Bajoriškame pokylyje. Renginio dalyvius sutiks, pasveikins ir nepamirštas istorijas iš Lietuvos bajorijos gyvenimo pasakos tinkamai pasipuošęs ir puikiai nusiteikęs Grafaitis Chodkevičius (arba Tiškevičius). Pelnytai jis visame krašte garsėja savo sugebėjimais organizuoti priėmimus ir išmone užimti svečius...

 

Bajorų valgiai

Plūduriuojanti Rožė“ – dvaro damų kokteilis
„Dėmesio Centras“ – dvaro ponų kokteilis
Aperityvas „Dr. Johnson‘s Choice“ (XVIII a.)
Vištienos krūtinėlė su špinatais erškėtuogių padaže su keptu obuoliu (1922 m.)
Karališkų krevečių užkandis su trimis padažais
Aylesburio anties krūtinėlė su „Bigarade“ padažu ir figos vaisiais
Žąsų kepenėlių ir apelsino užkandis
Ožkos sūrio ir juodos duonos, mirkytos brendyje, užkandis
Vėžių kaklelių sriuba (1840 m.)
Trinta pomidorų ir jautienos sriuba
Antienos krūtinėlė su Gorganzolos sūriu įdarytais pomidoriukais ir gervuogių padažu
Norfolko veršienos nugarinė su mairūnu ir voveraitėmis
Jautiena Rost britalis angliškai
Kiaulienos nugarinė angliškai, įdaryta kedro riešutais su bulve karamelėje
Ėrienos nugarinė su troškintais pomidorais ir kvapniosiomis žolelėmis
Putpelė su troškintom daržovėmis
Kremas "Briulė" su braškėmis
Varškės kremo pyragaitis su šviežių aviečių padažu
Šokolado apelsininis pudingas